Celles perfectesVoleu saber com tenir unes celles ben fetes?

A totes ens preocupa tenir unes celles ben depilades, a la que ens surt un pèl, ja correm a treure’l, però quan ens surt més d’un… socoooors!!!! Necessito d’una esteticista perquè me les repassi!!!! De ben segur que alguna vegada us ho heu volgut fer vosaltres i us heu tret algun pèl que no tocava. Quin horror! M’han quedat diferents! 

Doncs bé, jo us explicaré algunes coses que cal saber per tenir-les perfectes.

El primer que cal saber és que el cabell es el marc del rostre i que per tant, les celles ho seran dels ulls. Les celles donen expressió als ulls, potencien la mirada i ens donen personalitat, per això juguen un paper molt important. Depilar-les d’una forma o una altre pot alterar l’expressió de la cara.

Al llarg de la historia, la moda ha condicionat l’estètica de les celles: 

Als anys 20 es portaven molt depilades o inclús s'arribaven a eliminar del tot per dibuixar una fina línia recta sobre els ulls.

Als anys 30, les celles ja no es perfilaven rectes i remarcades, sinó que es retocaven naturalment amb llapis i la forma es torna semicircular. Un exemple son Greta Garbo, Marlene Dietrich, Veronica Lake.

Als anys 40, marcada per la II guerra mundial, es perfilaven les celles amb betún de sabates degut a la falta de recursos i se’ls donava una forma molt arquejada allargant-les i emmarcant força l’ull. Ava Gardner, Bette Davis y Joan Crawford, eren les dones del moment.
 
Als anys 50 canvien completament per portar-les més gruixudes, amb una forma més arquejada i llargues. Audrey Hepburn o Grace Kelly, en són un exemple, tot i que el to el portaven més clar, o Marilyn Monroe  i Elizabeth Taylor, en què les celles les portaven fosques i més definides.
Als 60, els ulls roben tot el protagonisme del rostre, i les celles continuen marcades i llargues, accentuant d’una manera excepcional  les pestanyes. Twiggy, Verushka, y la sofisticada Jackie Kennedy son les dones del moment.
Als 70, les celles no son les protagonistes, tot i que comencen a portar-se més primes. Es deixa espai als colors, al broncejat.  Farrah Fawcet, Lauren Hutton y Olivia Newton-John son de l’estil setenta.En els 80 tornen les celles poblades, amples,fosques, sense gaires cuidados. Brooke Shields  va ser una de les icones de la dècada i les seves celles eren un reflex del que es portaven. Madonna, Cher, son algunes de les importants d’aquesta década.


Als 90 arriben les supermodels (Naomi Cambel, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Cindy Crawford, Kate Moss,...) i amb elles torna la naturalitat, amb unes celles amples però pentinades.

A la actualitat, hem passat per moltes varietats (molt primes, decolorades,...)i no sabem de quina manera s’imposarà el look per les nostres celles en un futur, però el que si que sabem, és que  hi ha una preocupació per les celles, la depilació, el maquillatge. Però tot i les tendències, per tenir unes celles equilibrades, harmòniques i ben proporcionades al nostre rostre i ulls, tindrem en compte el següent: 

1.- Agafant un llapis o un palet de taronger i posant-lo vertical, el recolzem a la aleta del nas fins al principi de la cella passant pel llagrimal. Aquí és on hauria de començar la cella.

2.- Partint de la posició anterior, recolzem el llapis o palet a l’aleta del nas i inclinant-lo el fem  passar pel mig de l’ull fins la cella, on serà el punt més alt de la cella.

3.- Inclinant el llapis a l’aleta del nas, el passem pe l’extrem de l’ull fins arribar a la cella. Aquí és on hauria d’acabar la cella.

4.- Agafant el llapis horitzontal, el fem passar des del naixement de la cella fins a on acaba la mateixa, quedant tot a la mateixa línia.
 
També tindrem en compte la forma del rostre i dels ulls:
  • Si tens els ulls junts, caldrà separar una mica les celles aconseguint així amplitud, al contrari dels ulls separats que es retallarà una mica la cua, però sense passar-se.
  • Als ulls sortits els afavorirà unes celles una mica més gruixudes, al contrari dels ulls enfonsats que seran més fines.
  • Als ulls caiguts s’intentarà  aixecar lleugerament el final de la cella.
  • Pels rostres allargats,rectangulars o triangulars, les celles seran més horitzontals, aconseguint escurçar el rostre òpticament i suavitzar les faccions.
  • Per rostres quadrats arquejarem les celles, per aconseguir estilitzar el rostre.
  • Ens els rostres rodons, dissenyarem unes celles arquejades amb l’arc  aixecat per estilitzar el rostre.
 
Un cop sabent com hauria de ser la nostra cella, agafarem unes bones pinces, i anirem traient poc a poc els pèls que sobren, mirant una cella i l’altre per mirar que siguin iguals. Pentinarem les celles amb un raspallet, podent tallar una mica aquells pèls més llarguets que sobresurten massa. Però, i si us heu tret algun pèl que no tocaba? Agafant un pinzellet i una mica de sombra del color semblant al de la cella, anirem traçant línies petites  a la direcció del naixement del pèl.

I vosaltres, les porteu ben fetes?

Cuideu-vos,

Silvia 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada