Flors de BachSabeu què son les flors de bach?

Les flors de Bach son 38 essències  naturals extretes de flors silvestres . Van ser descobertes per Edward Bach (1886-1936), un metge gal·lès on es va donar compte que la medicina convencional depreciava les qualitats emocionals i psíquiques del pacient, i per això va fundar una medicina més senzilla que tractés els desequilibris del caràcter i que la conseqüència fos la curació de la malaltia.

Edward Bach es va convertir amb un metge reconegut gracies al seu  impecable  exercici de la professió. Però va ser el seu profund amor a la naturalesa unit amb la seva incansable vocació de servei cap als demés, que li van provocar una energia i capacitat que el van salvar al 1917 d’una gran malaltia. La recerca de solució dels seus mals li van portar al descobriment dels remeis florals cap als anys 30.

Des que va obtenir el títol de medicina  per la Facultat  de la Universitat de Birmingham, Edward no va parar en complir el seu somni de curar a les persones. Per això, va treballar en diversos hospitals i en el seu consultori particular i va continuar estudiant i investigant sense parar. A més de la medicina, va fer cursos de salut pública, bacteriologia i homeopatia i va fer importants descobriments previs als dels remeis florals. Concretament una vacuna que injectades depuraven l’organisme de tòxics causants de les malalties cròniques; també van ser conegudes les vacunes orals contra diferents virus i afeccions. A més va estar al càrrec de més de tres-cents soldats a la 1ª Guerra Mundial.


Però malgrat tots els seus èxits i dels importants càrrecs que va ocupar, seguia pensant que els resultats obtinguts no eren suficients i que encara no havia aconseguit alleujar del tot les malalties i el patiment de tantes persones. Tot i així, havia pogut establir mitjançant la observació  dels individus que el rodejaven en diferents circumstancies, que totes les persones reaccionaven d’una manera diferent davant les mateixes malalties i que aquestes variacions, en el temps i la manera de recuperació, tenien relació amb el caràcter.


Decideix marxar  a Gales per buscar  a la naturalesa els remeis que després coneixeríem com els 38 remeis florals. Estudia les espècies vegetals del seu entorn, observant el seu moment de floració,  número de pètals,terreny en el que creixien, colors, llavors i arrels. Va comprovar que les flors son la part de la planta amb major energia vibracional. Però més enllà de les seves capacitats intel·lectuals, va ser la seva sensibilitat el que va permetre al Dr. Bach sentir les propietats dels remeis, només agafant la flor amb les seves mans podia sentir el seu efecte sobre la ment. Gracies aquesta qualitat, ell mateix va poder comprovar  l’efectivitat de la vibració de les flors i confiar plenament en els resultats obtinguts. Segons els seus estats anímics, poc a poc va anar trobant les flors que curaven la desconfiança, l’excés de preocupació, el pànic, el dubte, la gelosia, la inseguretat, la intolerància, les depressions,...Pels terapeutes florals, les essències son eficaces  per sanar les emocions i equilibrar la ment. Aquests desequilibris mentals i emocionals son alteracions en la conducta de la personalitat. Amb l’acció de les essències florals estimulem l’aparició de qualitats positives com és l’optimisme, alegria, paciència, seguretat, serenitat,...

Segons Bach “la malaltia es fruit d’un conflicte entre l’ànima i la ment”.

Les malalties venen per no manifestar-se els aspectes positius de la personalitat, per tant, la teràpia floral  ajuda a resoldre conflictes emocionals, tracta els estats negatius de la ment que dificulten la curació i que redueixen la vitalitat.

Els remeis florals es poden prendre un a un o barrejats, doncs moltes vegades es combinen varis estats d’ànim negatius.

Bach va agrupar les flors en 7 gran grups:


1.- Pels que senten por:

2.- Pels que pateixen indecisió:

Rock Rose (heliantemo)
Red Chestnut (castaño rojo)
Mimulus (mímulo)
Cherry Plum (cerasifera)
Aspen (alamo temblón)

Cerato (ceratostigma)
Scleranthus (scleranthus)
Gentian (genciana)
Gorse (aulaga)
Hornbeam (hojaranzo)
Wild Oat (avena silvestre)

3.- Pels que no tenen interès per les circumstancies presents:

4.- Pels que se senten sols:

Clematis (clemàtide)
Honeysuckle (madreselva)
Wild Rose (rosa silvestre)
Olive (olivo)
White Chestnut (castaño blanco)
Mustard (mostaza)
Chestnut Bud (castaño de indias)

Water violet (violeta de agua)
Impatiens (impaciencia)
Heather (brezo)

5.- Pels hipersensibles:

6.- Pels que estan  desesperats:

Agrimony (agrimonia)
Centaury (centaura)
Walnut (nogal)
Holly (acebo)

Larch (alerce)
Pine (pino albar)
Elm (olmo)
Sweet Chestnut (castaño dulce)
Star of Bethlehem (estrella de belén)
Willow (sauce)
Oak (rosa albar)
Crab Apple (manzano silvestre)
 
7.- Pels que pateixen pels altres:


Chicory (achicoria)
Verbain (verbena)
Vine (vid)
Beech (haya)
Rock water (agua de roca)
Conexieu les flors de Bach? Les heu provat alguna vegada?

Cuideu-vos,

SilviaP.D:  Vida del Dr.Bach extreta del llibre “Les flors de Bach” de Carolina Gómez
 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada