La importancia de la imatge personalDe ben segur que haureu escoltat les expressions: “la primera impressió es la que conta” o “una imatge val més que mil paraules”, però potser no som tant conscients de la importància que tenen.
D’acord amb la imatge personal que projectis, la gent es formarà una impressió de tu basats amb el que vegin  i percebin. És a dir, segons el teu cabell, maquillatge, la teva roba, la forma en que la portes, la teva actitud, la teva expressió,... la gent es formarà una idea aproximada de com ets, de la teva personalitat, del grau de confiança que inspires,...

Hi ha estudis que demostren que l’efecte que causa la primera impressió està constituït per un 93% per la comunicació no verbal: d’aquests, un 55% correspon a l’aparença física i un  38% pel comportament i actitud. I només el 7% restant el constitueix el comportament  verbal.

Queda reflectit doncs,una altre frase que diu: “ soms vistos abans de ser escoltats”.

Però què es la imatge personal? La imatge es molt més que un vestit maco, o un maquillatge impecable o un pentinat de moda. Es saber portar la roba, el maquillatge, el pentinat d’acord a la teva figura per transmetre la imatge desitjada en el lloc, moment i ocasió adequat.

La imatge es un recurs que hem de conèixer i  fer servir per obtenir resultats òptims personalment i professionalment.  

Què en penseu? Creieu que es important la imatge personal?


Silvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada