Pell radiantDe ben segur, que moltes de vosaltres (bé, les que em coneixeu com a esteticista)  m’haureu sentit dir moltes vegades de la importància de tenir una pell del cos ben hidratada.

Per varies raons: primer perquè a ningú li agrada tenir una pell aspra per l’excés de sequedat, perquè queden pèls per sota la pell i per les marques que es deixen quan la pell pica. I tot per no tenir-la ben hidratada.Hauríem de posar-nos una bona crema hidratant adient al tipus de pell, ja sigui seca, molt seca, normal o tenir algunes zones del cos més grasses. També hem de tenir en compte que en algunes èpoques de l’any, la pell ens canvia i no sempre ens anirà bé la mateixa crema, sobretot, als canvis d’estacions com poden ser al final del hivern i al final de l’estiu:

  •   A l’estiu, arriba el temps d’ensenyar una mica més de pell, perquè el clima és propici per portar peces de roba més lleugeres i perquè a tots ens agrada passejar una imatge amb un bronzejat perfecte.  És quan estem més exposats a l’acció del sol, un dels causants més grans de càncers de pell. A més de l’exposició solar, li hem de sumar la calor, la suor, els efectes de l’aigua, el cloro, l’aire condicionat, augmentant així la sequedat i la descamació.
  • Al hivern, també sol augmentar la sequedat de la pell provocada pel vent, el fred, la humitat, la calefacció.

Hi ha altres factors que també influeixen en la deshidratació de la pell:

  •  La utilització de productes agressius irritants com sabons, detergents.
  • Contacte prolongat amb l’aigua.
  • Alteracions metabòliques (malalties com ara hipotiroïdisme, insuficiència renal).
  • Alguns medicaments.
  • Determinades patologies cutànies.
  • L’envelliment normal de la pell.
  • Durant l’embaràs: la pell necessita una hidratació cutània superior ja que es necessita una major elasticitat perquè el cos es va modificant a mesura que passen els mesos. A més, una bona hidratació evita possibles estries. 
  • Després de l’embaràs: a causa de l’alteració hormonal tendeix a deshidratar-se.

La hidratació de la pell, es una situació necessària per mantenir-la en condicions saludables i protegir-la en front a la possibilitat d’agressions externes tant de malalties com d’envelliment. 

Jo avui, us explicaré el meu truc de bellesa que utilitzo per tenir una pell del cos radiant. 

Utilitzo l’exfoliant corporal de mango i la manteca de karité, tots dos del Body Shop.


Primer i molt important, m’aplico  l’exoliant de mango per eliminar les cèl·lules mortes de la pell i permetre la seva regeneració.  Ho faig a la dutxa amb la pell seca. Es pot fer fregant amb la mà o amb un guant de cri, a poc a poc i amb consciència per tot el cos (menys el rostre que es necessita de productes específics pel rostre). Després esbandir bé. Jo me l’aplico només una vegada per fer una cura, tot i que es podria fer cada 15 dies, tot depenent de tipus de pell.

Un cop sortim de la dutxa, només caldrà aplicar bé la manteca de karité, no engrassa i s’absorbeix fàcilment. Ens servirà per recuperar la hidratació deixant la pell suau. També es ideal per embarassades i per pells sensibles i atòpiques. La manteca l’utilitzo cada vegada que em dutxo fins acabar el pot. Després m’aplico una crema hidratant adient al meu tipus de pell, fins que torno a veure que la meva pell necessita una altre vegada una bona cura d’hidratació.


 D’aquesta manera tindrem una pell atractiva, sana i suau.

Jo faig sevir aquest truc de bellesa en els canvis climàtics, sobretot quan acaba l’estiu per poder-la tenir bé durant l’hivern i després de l’hivern per tenir-la en condicions per l’estiu. També en  etapes d’embaràs, sobretot després d’haver donat a llum, ja que durant l’embaràs vaig utilitzar un oli específic per les estries.

“Tot dependrà del tipus de pell que té cadascú. No a tothom li va bé el mateix.”

Hem de tenir en compte, que no només tindrem una pell suau si ens hidratem la pell per fora, també ens hem d’hidratar per dins, ja sigui a base d’aigua, sucs naturals, verdura, fruita. Una alimentació irregular també ens pot influir en la deshidratació de la pell. Si ens cuidem per dins  es notarà per fora. 

I vosaltres, teniu cura de la vostra pell? Quins trucs de bellesa feu servir?

Cuideu-vos,

Silvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada