Canvi de temporadaJa heu fet el canvi d’armari? Amb aquesta calor, no ve gaire de gust veure a l’armari jerseis gruixuts, però més tard o més d’hora l’haurem de fer (si es que no l’heu fet ja) perquè no ens trobi  desprevinguts quan vingui de cop el fred.

Hem de posar ordre a l’armari ja que les peces de roba han d’estar separades per estacions. El nostre fons d’armari hauria de ser equilibrat, funcional  i adequat. Però que es un fons d’armari?  Son les peces bàsiques que necessitem per vestir-nos cada dia en qualsevol moment i ocasió de la nostra vida personal i professional. D’aquesta manera sempre sabrem què posar-nos segons el moment, ocasió i lloc adequat.

Recordeu que sempre tindrem en compte la nostre figura, el nostre estil de vida, personalitat i la imatge que volem transmetre.


I com farem el canvi d’armari?

1.- Neteja d’armari: agafarem tota la roba de dins l’armari posant-la sobre el llit i traurem la pols de dins, netejant-lo a fons i a consciència. S’hauria de fer dos cops a l’any coincidint als canvis d’estacions.
Guardarem la roba i complements en bon estat de manera que la temporada que ve la podem tornar a fer servir. 

- Primer la rentarem, important abans de guardar-la.
- Utilitzarem caixes, bosses i penjadors per poder guardar la roba que no farem servir. D’aquesta manera ens protegiran la roba de la pols. La roba de pell la guardarem en fundes de tela. Les peces llargues (vestits, pantalons, jaquetes, abrics) millor guardar-les amb fundes que no pas doblegar-les. La resta de roba es poden guardar amb caixes ben plegades.
- El calçat les guardarem cada model en una caixa o bossa individual havent-les netejat prèviament. Millor si les caixes son transparents i no opaques per poder-les identificar més bé.
- Podem posar etiquetes a la part exterior de les caixes per identificar el contingut.

Ara ja tenim les peces de la temporada passada guardades, netejarem bé dins l’armari i traurem les peces de la pròxima temporada a fora.

2.- Analitzem les peces de roba: agafarem la roba de la pròxima temporada i farem tres pilons, una amb la roba que podem conservar, una altre amb les que retirarem i les que renovarem.

Retirar: eliminarem aquelles peces que no ens afavoreixen, que estan gastades, en mal estat, passat de moda, que la talla no encaixa amb la nostra figura actual. No cal llençar-ho, ho podem cedir amb alguna associació benèfica o regalar algú.  
A més, de ben segur que moltes de vosaltres teniu peces de roba que ja no us poseu de fa temps i no voleu retirar. Fa cosa desprendre’ns. Es poden guardar en una caixa però que no ocupi espai a l’armari, així no ens distraurà l’atenció. A l’armari només hem de tenir el que realment ens posem segons l’estació que estiguem.
Renovar: renovarem aquelles peces de roba que ens quedin bé o que agradin però que estiguin desgastades, o s’hagin d’arreglar. O bé arreglarem o modificarem la peça en qüestió o bé anirem a comprar una d’igual o similar.
Conservar: seran aquelles que ens afavoreixen, que son adequades a la nostra figura, que estan ben conservades.

Farem el mateix amb la roba interior, complements, sabates.

3.- Fer looks: hem de saber com combinar la roba que tenim, per això ens emprovarem cada peça i mirarem com ens la podem combinar amb la resta de roba, intentant que de cada peça puguem obtenir diferents looks.

4.- Col·locació a l’armari: amb les peces que conservem les anirem col·locant de manera ordenada. 

- Separarem per grups: els abrics junts, jaquetes juntes, pantalons junts,...
- Separarem per colors: si et vols posar uns pantalons negres i els tens tots junts et serà més fàcil escollir que si els tens barrejats. Per tant, posarem tots els pantalons negres que tinguem junts, els blaus junts,...
- Les samarretes, jerseis aniran ben plegats i les camises, abrics, jaquetes, vestits  penjats. Millor si les camises es pengen amb el primer botó cordat i les jaquetes i abrics també cordats. Evitarem que es deformin.
- Hi ha d’haver una peça per penjador i que tots els penjadors siguin del mateix color, d’aquesta manera aconseguirem una harmonia en el nostre armari, la vista serà més agradable.
- Separarem la roba interior, mitjons, pijames posant-los en calaixos.
- Els accessoris els posarem en algun lloc ben col·locats i a la vista.
- Les sabates estaran també al abast en algun sabater.
- Dins l’armari podem posar-hi algun ambientador, producte antipolillas. Algun saquet de lavanda, boles de fusta de cedro en son algun exemple.

A partir d’aquí ja tenim fet un anàlisis exhaustiu del nostre armari per la temporada que vindrà. Podrem saber si hi ha alguna peça o complement que hàgim d’incorporar anant a comprar-la tenint en compte les nostres necessitats.

Ja heu fet el canvi d’armari?

Cuideu-vos,

Silvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada