Flor de Bach: OlivoConeixeu la sensació de no tenir ganes de res, ni tan sols de les coses que normalment us agraden a fer? Us sembla tot superior a les vostres forces, us trobeu completament exhausts i només desitgeu poder amagar-vos en un lloc tranquil? Per la nit no teniu ganes de fer res productiu i us quedeu al sofà o al llit o mirant la televisió programes que en realitat no us interessen? Acostumeu potser a estar tan compromesos amb una ocupació o una feina que no us doneu compte de les vostres necessitats? Sous una persona extremadament correcta que només està contenta quan els treballs estan perfectament acabats? Sous una mare que es desviu per la seva família?

Aquestes línies de conducta i altres semblants, poden produir estats d’esgotament degut a les exigències excessives.L’olivera (olivo, olive) es un arbre fort que resisteix a les condicions més extremes. Aquest arbre es característic de les zones Mediterrànies i floreix d’Abril a Juny. Es lent en el seu creixement, però fins i tot quan envelleix continua donant fruits.

L’estat emocional d’aquest arbre té una gran incidència en l’aspecte físic del ser humà. Es relaciona amb les qualitats de regeneració, pau i d’ equilibri restablert.

Paraula clau: esgotament  físic i mental extrem.

Descripció del Dr. Bach: per aquells que han patit molt mental i físicament  i estan tan esgotats i cansats que se senten sense forces per fer el mínim esforç. Per ells la vida quotidiana representa una dura feina sense plaer.

Característiques:
Les persones en estat Olive son persones que porten molt de temps vivint una situació que els ha suposat un esgotament energètic tan físic com mental, ja sigui per estrés laboral o estudis, una llarga malaltia, la cura d’un malalt, etc.

El cansament es tan fort que la persona sent debilitat i falta de ganes per seguir el seu dia a dia, sent que li falta energia per fer qualsevol activitat. El que normalment fa amb facilitat, li suposa un gran esforç. Les distancies que ha de recórrer, tot i sent curtes, se li fan interminables ja que l’esforç es tal  per ells en aquest moment  que es veuen incapaços de recorre’l.

Es el remei pels que han patit durant molt de temps. Estan tan esgotats que s’han quedat sense reserves.

Pels que han portat una vida molt intensa, que tenen molt per fer i que no tenen temps ni pel descans ni la distracció.

Es per l’estat aquell de la gota que fa vessar el got.

Es molt útil en el tractament d’alcoholisme i del estrés.

Es un remei molt útil en les convalescència ja que restaura la vitalitat.

En el pla psíquic l’esgotament es tan potent que senten una baixada d’interès per tot allò que en un principi els hi es interessant. Només volen estar asseguts o dormir, dormir, dormir. Pensant-se així que al despertar-se aquest cansament haurà desaparegut , però no, perquè el cansament continua estant dins d’ells.

L’estat Olive es una oportunitat per aprendre la lliçó de que no hem de portar el nostre cos al límit de la seva energia, sinó que s’ha de saber parar a temps.Potencial de transformació:
Es un regenerador energètic.

Aquest remei floral ajuda a recuperar la falta d’energia.

Té el poder de restaurar la calma en una ment esgotada i de recuperar forces en un cos desgastat pel patiment.

Pot ser utilitzat també fora de casos crònics, com per exemple al tornar a casa després d’un dia esgotador.Nota: La informació continguda en aquest post té una funció informativa, en qualsevol cas consultar a un especialista.

Heu tingut mai aquesta sensació d’esgotament?

Cuideu-vos,

Silvia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada