La importància de netejar la pell del rostreDies enrere vaig comentar en un post sobre la importància de hidratar-nos la pell, en aquell cas, parlàvem del cos. Avui parlarem de la pell del rostre.

Sabem, doncs, que es important hidratar-nos la pell, però també ho es netejar-la, ens maquillem o no. I perquè? Hem de tenir en compte primer de tot, que la pell del rostre està en contacte amb el medi extern (pols, contaminació), i entre la suor, les cremes que ens posem,... s’embruta i l’hem de netejar abans no ens posem la crema habitual.

Com a esteticista insisteixo molt en aquest procés. A vegades em faig una mica pesada i tot!

Quan els hi explico a les meves clientes que s’han de netejar bé la pell abans de posar-se la crema, el primer que em diuen es: “però si jo no em maquillo!” I què? El cos tampoc us el maquilleu i bé que us dutxeu i us el netegeu no? Doncs perquè el rostre que es el que mes està en contacte amb el medi extern i el que s’embruta més no es té cura de netejar-lo? I la següent pregunta es? “Home, em dutxo perquè suo!” Ah! I la pell del rostre no sua? 

Després reflexionen i em diuen: “es que no tinc temps?” “he de fer tantes coses i pensar en tantes coses!” Però si es tarda pocs minuts! Tampoc teniu temps de menjar o de dutxar-vos o de rentar-vos les dents? No hi ha excuses!

La pell degut a les seves secrecions, factors ambientals i a vegades factors interns va acumulant residus que limiten o impedeixen el seu funcionament normal. D’aquí la necessitat de cuidar-la amb determinats productes de cosmètica per mantenir el seu equilibri, i en cas de desviació, corregir-lo.

I com ho farem?

1.- Netejar: es la primera operació que farem i fonamental per mantenir la pell en bon estat i d’aquesta forma conservar totes les seves funcions. Ho farem per eliminar de la pell: suor, grassa, brutícia del medi ambient, bactèries, pols, les cèl·lules queratinitzades i mortes de l’estrat corni que es van desprenent, restes de cosmètics empleats anteriorment (maquillatge, cremes). 

No ens servirà qualsevol producte ni farem sevir el mateix que utilitzem pel cos o per les mans. Farem servir un producte específic i adequat per la pell del rostre, ja sigui llet, gel, sabó. Segons el tipus de pell que tinguem farem servir un o altre. Primer de tot ens apartem el cabell amb algun clip o diadema perquè no ens molesti, i amb les mans ben netes ens posem una mica de producte i ens freguem tot el rostre i el coll fent massatges suaus circulars evitant la zona del contorn d’ulls. Aclarim amb força aigua, ben esbandit. Millor si es aigua tèbia, ja que si es molt freda o molt calenta pot irritar la pell. 


Per les persones que tenen la pell molt seca millor esbandir la pell amb una tovalloleta mullada amb aigua i no directament amb la mà, ja que d’aquesta manera s’utilitza poca aigua i no ressecarà tan la pell.
Eixugarem bé la pell del rostre amb una tovallola sense refregar, ho farem suaument i a tocs.

2.- Tonificar: els tònics serveixen per complementar la neteja, donen turgència a la pell i tenen un efecte suavitzant. 

Posarem una mica de producte amb un cotonet i ens el passarem per tot el rostre i el coll suaument evitant la zona dels ulls. També tindrem en compte el tipus de pell agafant el mes adient.


Hi ha marques de cosmètica que alguns productes son 2 en 1. I què vol dir? Que serveixen per netejar i tonificar a la vegada, per tant, a les persones mandroses o que tenen poc temps només han d’utilitzar un producte en comptes de dos, es més fàcil.

3.- Hidratar: les cremes hidratants ens ajuden a mantenir les condiciones fisiològiques de la epidermis i la protegeixen de les agressions del medi extern. 

Ens posarem una mica de crema al palmell de les mans i ens l’aplicarem a consciència per tota la cara i el coll. La crema serà adient al tipus de pell, ja sigui grassa, seca, sensible, acneica, per les arrugues,... Aquí serà el moment on ens podrem posar també el contorn d’ulls.

A partir d’aquí ja la tenim neta i preparada per si ens volem maquillar.

I si anem maquillades?

Farem exactament els mateixos passos explicats anteriorment però començant a desmaquillar-nos els ulls amb un producte específic, en aquest cas, un desmaquillant d’ulls.

Agafarem un cotonet amb una mica del producte i ens el posarem sobre la parpella deixant el cotó uns segons i després el farem lliscar traient el maquillatge que portem. Ens anirem passant el cotó fins que l’ull quedi ben net.


Seguidament passarem a netejar, tonificar i hidratar de la mateixa manera que hem explicat, només que haurem d’insistir una mica més per deixar el rostre lliure de maquillatge.

Intentarem no utilitzar les tovalloletes desmaquillants ja que no netegen profundament i algunes ressequen. 

I quan ho farem?

Ho farem mati i vespre. Al vespre per retirar les impureses del medi extern i al mati per preparar-la pel dia. 

Tot i que moltes persones els hi costa agafar aquest hàbit, millor si es fa encara que només sigui al vespre. El vespre, abans d’anar a dormir, es el moment més important per netejar-la per eliminar la brutícia i els elements contaminants que hem anat acumulant al llarg del dia. De fet, molts dermatòlegs recomanen que només es faci al vespre a no ser que es tingui una pell acneica o molt grassa.

A saber:

Per agafar un hàbit, s’ha de fer cada dia a la mateixa hora durant 21 dies.Nota: Si no sabeu quin producte es el més adequat pel vostre tipus de pell, millor preguntar a un especialista que us pugui orientar.

Creieu que es important netejar la pell del rostre? Teniu aquest hàbit?

Cuideu-vos,

Silvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada