Ens maquillem els ulls?


El maquillatge dels ulls es molt divertit i creatiu. A diferencia dels llavis, on la seva forma només es pot alterar lleugerament, els ulls no ens imposa limitacions. S’obtenen formes completament diferents i originals mitjançant la utilització de sombres, llapis: des d’un aspecte  molt difuminat fins a un molt definit, des d’un maquillatge subtil a un maquillatge extremat, tot depenent del rostre que volem aconseguir.La zona del ulls sol ser un dels llocs favorits per aplicar color, però no s’ha d’excedir en l’ús que se’n fa. Hem de tenir en compte que sigui quin sigui el color que escollim, la zona on hi posem el color serà el focus d’atenció.Explicarem pas a pas com donar color als ulls:1.- Sombres:

Ens donarà color a la zona de l’ull.

Com ho farem?  hi ha moltes formes de col·locar les sombres i cada una d’elles produeix un efecte completament diferent. Es pot maquillar tota la parpella d’un sol color o utilitzar dos o més  colors. En aquesta ultima forma començarem per aplicar la sombra més clara a l’interior i la més fosca a l’extrem de l’ull difuminant perquè ens quedi una forma degradada.

No oblidar, que es millor utilitzar poca quantitat de producte quan comencem i després anar incrementant fins aconseguir la tonalitat i la forma desitjada. (Recordeu: “menos es más”).

Amb què s’aplica?  millor si s’aplica amb pinzell, ja que d’aquesta manera la sombra quedarà més fixa.

Quins tipus hi ha?  tenim diferents tipus de sombres: polvo mate, polvo brillo, polvo irisat, en crema.2.-Llapis d’ulls:

Servirà per delinear l’ull.

Com ho farem?  ho podem fer de la meitat de l’ull a l’extrem o del llagrimal a l’extrem. Tant es pot aplicar per dalt (sobre les pestanyes superiors) o per sota (sota les pestanyes inferiors), sempre resseguint les pestanyes.

De fet, es difícil perfilar l’ull d’una altra persona, però encara ho es més fer-ho  un mateix. Només es qüestió de pràctica.

El que haurem de fer es posar-nos davant un mirall d’augment i amb la mà que ens queda lliure l’apoyarem a l’extrem de l’ull estirant l’ull cap avall. Dibuixarem una línia fina i continua (si es vol més gruixuda només caldrà fer una altra línia per sobre) el més a prop possible de les pestanyes.

També es pot perfilar l’interior de l’ull amb un llapis blanc o beige per engrandir l’ull.

Quins tipus hi ha?  hi ha llapis d’ulls de punta dura, els automàtics, l’eye-liner.3.- Màscara de pestanyes:

Ens servirà per ressaltar les pestanyes.

Com ho farem? aplicant el producte de l’arrel a  les puntes fent zig-zag amb l’aplicador de manera ascendent. Si cal, podem pentinar-les amb algun raspallet per separar-les.

També tenim la opció de arrissar les pestanyes amb el rissador. No fa mal (a no ser que us enganxeu la parpella) i l’efecte es immediat i espectacular. Va bé per les persones que tenen les pestanyes rectes i cap avall ja que aquesta tècnica es una forma d’obrir els ulls. Després només caldria aplicar la màscara de pestanyes i tenim una mirada desperta, viva i espectacular.

Quins tipus hi ha?  hi ha màscares per allargar, per donar volum, per separar-les. També ens trobarem que n’hi ha de diferents colors a part del típic negra, com el blau, el marró. Us atreviu amb altres colors que no sigui el de sempre?


Aqui teniu algunes imatges amb el pas a pas:


En aquesta imatge teniu un maquillatge natural on apliquen una sombra clareta a tota la parpella i una
més fosqueta a l'extrem de l'ull. 
Per intensificar més la mirada, es dibuixa una línia just a les pestanyes superiors de la meitat de l'ull a l'extrem i la difumina. 
En aquest cas aplica unes pestanyes postisses, però nosaltres aplicariem la màscara de pestanyes.
A més, si us hi fixeu, han aplicat llapis blanc a l'interior de l'ull.
Aquesta imatge també es un maquillatge natural aplicat d'un altre manera.  
Aplica una sombra clara a tota la parpella i una sombra en tons terres, que en aquest cas l'aplica  a l'arc de la parpella, difuminant perquè no es vegi un tall entre les dues sombres.
Perfilen l'ull just a les pestanyes superiors però també a les inferiors difuminant amb un pinzell.
Per últim s'aplica la màscara de pestanyes.L'ultim maquillatge que us ensenyo es la d'un maquillatge de nit.
Comença com els altres amb sombra clara per tota la parpella mòbil i amb una de més fosca a l'extrem de l'ull.
Amb llapis negre remarca l'ull de la meitat a l'extrem a la part superior, i a la part inferior remarca tot l'ull fins i tot a l'interior. 
Per últim i com sempre s'acaba amb la màscara de pestanyes.
I vosaltres com us maquilleu?


Cuideu-vos,


Silvia

2 comentaris:

  1. un blog que pot a ser molt interessant veurem el que ens aporta el dia a dia.

    ResponElimina
  2. Gràcies! Fa poc del blog i encara vaig una mica perduda, però espero no defraudar!

    ResponElimina