Sèrum facial per pells madures


Ja vaig explicar en un post de la importància de netejar la pell del rostre, però també ho es hidratar-la.

Hem de saber que la epidermis (la capa més superficial de la pell) fa un paper de barrera de protecció en front l’exterior. Està formada per varies capes, la més externa es l’estrat corni que es pot comparar amb una paret de maons on les cèl·lules (corneòcits) serien els maons units per un ciment de tipus lipídic.

Seguidament hi ha la dermis (la capa més gruixuda de la pell) que determina la condició de la pell. Fa de suport a la epidermis aportant-li diversos nutrients. També conté proteïnes de col·lagen i elastina responsables de la resistència i elasticitat de la pell. I una funció important que té es la reserva d’aigua per a l’organisme que s’evapora constantment quan arriba a les capes més externes sent retinguda a l’estrat corni.

Aquesta pèrdua d’aigua ha de ser regulada. Si la qualitat del ciment de l’estrat corni es baixa i per tant, perd massa aigua, la pell es tornarà seca i rugosa. La qualitat del ciment lipídic es important perquè es el que ajuda a retenir l’aigua en les cèl·lules, i en general, a limitar la pèrdua d’aigua transepidèrmica que es constant. Si el ciment no es ric en lípids, la pèrdua d’aigua serà molt important.

I què hem de fer doncs per mantenir l’estrat corni en condicions?

Hem de saber primer que en condicions normals aquesta pèrdua d’aigua no es ben bé una pèrdua, sinó que forma part del cicle normal de l’organisme, però determinades agressions externes, físiques, químiques o mediambientals fa que s’evapori més o menys ràpid i que la pell hagi de rehidratar-se.
Per tant, per evitar que es perdi gran quantitat d’aigua hem de hidratar-nos per dins amb una bona ingesta de líquids i aliments saludables rics en vitamines i minerals i externament necessitem un producte que permeti retenir l’aigua a l’estrat corni o que millori la qualitat del ciment aplicant cosmètics rics en lípids compatible amb el ciment lipídic, es a dir, olis vegetals.

Resumint:

- La pell s’hidrata des de l’interior, bevent líquids i portant una alimentació saludable.
- L’aigua o cremes i gels aquosos aplicats a la pell no penetren en la epidermis i per tant, no hidraten.
- Només hidraten la pell els cossos grassos dels cosmètics que puguin realment penetrar en la pell lliscant a través del ciment intercel·lular de la epidermis reduint la inevitable pèrdua d’aigua o millorant la qualitat d’aquest ciment.Després de tota aquesta explicació, teniu aquesta recepta d’un sèrum, en aquest cas, per les pells madures:

Ingredients per a 30 gr. de producte final:

. 10 gr. d’oli de sèsam 
  Es antioxidant, nutritiva, ajudarà a regenerar, reafirmar i suavitzarà.   
. 7 gr. d’oli de jojoba 
  No es un oli pròpiament dit sinó una cera líquida i això evitarà que la pell quedi greixosa, ajuda  a augmentar la hidratació i la manté evitant la pèrdua d'aigua.
. 6 gr. d’oli de rosa mosqueta 
  Es cicatritzant i regenerant dels teixits.
. 6 gr. d’oli de argània 
  Antioxidant, regenerant i reafirmant.
. 3 gotes d’oli essencial de gerani 
  Antiarrugues, reafirmant i regeneradora.
. 3 gotes d’oli essencial de palo de rosa 
  Regenera a nivell cel.lular, combat les arrugues i les taques, tonifica i hidrata la pell.
. 2 gotes de vitamina E

Procediment:

Simplement pesa els ingredients i els poses un per un dins una botelleta de vidre i opaca i si pot ser amb contagotes per una millor aplicació.

Et poses a la mà unes 4 gotes i fregues les mans una amb l’altre per calentar el sèrum. T’ho apliques per tot el rostre i coll cada dia al vespre després de netejar-te la pell.

Sabies doncs, que per hidratar-te la pell era millor la utilització de productes que tinguin olis vegetals? 

Que tinguis un bon dia!

Silvia2 comentaris:

  1. Un bloc molt interessat. Et felicito i continua així

    ResponElimina
  2. Gràcies! Aixi seguirem!

    ResponElimina