Remeis naturals pel mal de coll per als més petits


Com va el principi de tardor? Si ho sé, tothom està igual. Mocs, tos, mal de coll,... Es clar, al matí fa fresqueta, després fa calor,... i així estem!

Ha sigut començar l’escola i els meus petits ja han començat amb mocs, que si tos, que si mal de coll.

Avui recomanaré alguns remeis que jo utilitzo pels meus fills quan comencen amb els primers símptomes de mal de coll.

Primer de tot hem de saber si el mal de coll es fruit d’una infecció, d’un virus, si només es una inflamació, si té mucositat, tos o febre.

El cas del meu fill vam veure que tenia el coll lleugerament vermellet, no tenia febre ni tos, només mucositat, per tant, el tractament seria per alleujar el dolor, per desinflamar, descongestionar les fosses nasals i augmentar les defenses perquè no vagi a més.

Dir també que si hagués tingut febre molt alta o hagués arribat a tenir pus no hagués dubtat ni un sol moment anar al metge per tenir un diagnòstic. Que utilitzi remeis naturals no vol dir que estigui exempta d’anar al metge quan cal. Si han hagut de prendre antibiòtics doncs tranquils! Després ja ens encarregarem de reforçar la flora intestinal i augmenta el sistema immunitari.

Utilitzo els remeis naturals quan hi ha els primers símptomes, no deixo mai que s’agreugi, ni passin forces dies per tractar-ho de manera natural.

Remeis naturals pel mal de coll:

1.- Netejar les vies nasals amb aigua de mar per respirar millor. L’aigua de mar té un efecte descongestionant, antiinflamatori i regenerador de la mucosa nasal. A més, el nas es un dels òrgans per mitjà del qual entra el major número de gèrmens i bactèries al nostre organisme, per tant, una higiene nasal ens servirà també per la prevenció de infeccions bacterianes.

2.- Beure força líquid hidratant així el coll. Com aigua, infusions, sucs naturals de fruita i vegetals.

3.- Una bona alimentació evitant el consum de llet i derivats per la seva implicació en el procés d’augment en la inflamació i de la secreció de mucositat en el tracte respiratori. Així com també els sucres refinats, fregits i aliments  rics en grasses perjudicials, aliments processats o aliments elaborats amb farines refinades.
S’augmentarà els aliments rics en vitamina A, C, B  i els minerals com el zinc i el seleni.

4.- Infusió de farigola amb mel i suc de llimona per calmar el dolor del coll i disminuir la irritació. Posar a bullir aigua en un cassó i afegir la farigola. Deixa reposar uns 5-10 minuts. Un cop reposat afegeix una culleradeta de mel i una mica de suc de llimona. Veure un vas 3 vegades al dia o ensenyar-li a fer gàrgares.
La farigola es expectorant, mucolítica, antisèptica i antiinflamatòria. La mel suavitzarà, genial per quan hi ha inflamació i alleuja el dolor (millor per nens més grans d'1 any). La llimona rica en vitamina C es antisèptica, antibacterià, ajuda al sistema immunològic a combatre si hi ha infecció.
Dosis de planta (en aquest cas de la farigola) segons la edat per fer infusions:

- Nens de 3 a 6 anys: 5 g (equival a 1,5 culleradeta de postres) de planta per 500 ml d’aigua, donant 3 vasos al dia.
- Nens de 7 a 10 anys: 7,5 g (equival a 1 cullerada sopera) de planta per 500 ml d’aigua, donant 3 vasos al dia.
- Adolescents de 11 a 15 anys: 10 g de planta (equival a 1,5 cullerada sopera) per 500 ml d’aigua, donant 3 vasos al dia.
- Adults: 30 g de planta per litre d’aigua que equival a unes 3 cullerades soperes.

5.- Preparat d’olis essencials: en un potet de vidre, opac i amb comptagotes hi posem 15 ml d’ oli vegetal d’ albercoc + 0,5 ml d’oli essencial de tomillo qt tuyanol + 1 ml d’oli essencial d’arbre de té + 1ml d’oli essencial de palo de rosa.
L’oli essencial de tomillo qt tuyanol i el de palo de rosa son  antibacterians potents i estimulants del sistema immunitari. A part, l’oli essencial d’arbre de té es antiinflamatori, antisèptic, un gran antiviral i es genial per quan hi ha  infeccions.
Aplicar unes 4 gotes de la fórmula al palmell de la mà i fer un petit massatge sobre el coll unes 4 vegades al dia durant 5 dies a nens a partir de 3 anys.


 
6.- Pol·len: es el polsim que hi ha als estams de les flors i que les abelles recol·lecten. El trobem en granets i pel seu gran contingut en vitamines i minerals millora la immunitat i les al·lèrgies (tret que siguis al·lèrgic als seus components), els seus nutrients augmenten la energia i el rendiment esportiu. Molt útil per tractar l’astènia durant els canvis d’estacions, els constipats, el cansament, la irritabilitat, l’apatia, els trastorns nerviosos, potencia la memòria, ens omple d’energia. Proporcionarà una gran vitalitat a l’organisme dels nostres fills quan estan decaiguts quan no es troben gaire bé.
Es prendrà una culleradeta de postres al mati per esmorzar en el got de llet o en el suc.

Aquests son els remeis que jo utilitzo quan els meus fills comencen amb mal de coll i em funcionen molt bé. Per refredat i tos en un altre post.

I tu, quins remeis utilitzes?

Que tinguis un bon dia!

Silvia

Abans d’utilitzar qualsevol planta medicinal o olis essencials es aconsellable que consultis a un metge o especialista i que t’informi rigorosament de les possibles contraindicacions i efectes adversos. Sobretot si estàs embarassada, en període de lactància, si pateixes alguna malaltia  i/o prens algun medicament de prescripció. Precaució també en nens i persones grans.

La informació continguda en aquest post té una funció purament informativa. No em faig responsable de l’ús que cada persona pugui fer de la informació facilitada. No pretenc que et autodiagnostiquis ni pretenc substituir el consell mèdic de cap professional sanitari, per tant, davant de qualsevol malaltia o en cas de dubte consultar sempre a un especialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada