Descobrint....la herba de blat


La primera vegada que vaig sentir a parlar de la herba de blat va ser en un taller que vaig fer de sucs i batuts verds on em van donar molta informació. Després per internet també vaig veure que se’n parlava i en alguna fira d’alimentació que vaig anar també.

Ann Wigmore, una doctora estadounidense que va realitzar diferents estudis en torn a la alimentació, creant així una alimentació 100% viva, es a dir, una alimentació preferentment amb aliments cultivats orgànicament que es consumeixen en el seu estat original sense coure’ls, va ser la primera persona a investigar i promoure el wheatgrass (herba de blat).

Resulta que el wheatgrass (herba de blat) es un súper aliment complet que conté totes les vitamines i la majoria dels minerals necessaris per al manteniment i el benestar humà.

Aquest potent clorofil cru, es també una proteïna completa que conté 17 aminoàcids, fent-lo tres vegades més proteic que la carn.

Conté gairebé 30 enzims i un poderòs antioxidant que inhibeix la formació dels radicals lliures.

Propietats:

Els beneficis que va provar Ann Wigmore sobre aquest aliment son els següents:

    - Purifica i neteja la sang. Alcalinitza i desintoxica.
- Reestructura la sang i té un gran efecte sobre el sistema circulatori i el subministrament d’oxigen. La clorofil·la que conté la herba de blat i l’hemoglobina (glòbuls vermells) són molecularment similars.
- Ajuda a la desintoxicació i la regeneració del fetge. Elimina els metalls pesats.
- Es antibacterià i antiviral.
- Nodreix el cervell i el sistema immunològic.
- Regula el metabolisme.
- Prevé les malalties degeneratives.
- Neteja i purifica els intestins. Es excel·lent en casos de restrenyiment.
- Drena el sistema limfàtic, emportant-se les toxines del cos.
- Augmenta les cèl·lules sanes i prevé els cabells grisos. Ajuda a superar la caspa (frega el suc en el cuir cabellut, espera deu minuts, xampú i esbandida).
- Protegeix la dentadura i alleuja el dolor dental. Mantenint el suc una estona a la boca es prevé la càries dental, s’alleuja el mal de coll i calma un mal de queixal.
- Millora l’alè.
- Redueix la psoriasis i l’excema. Redueix les taques de l’envelliment i frena la aparició d’arrugues a la pell.
- Ajuda a vèncer l’envelliment i dona energia a les hormones sexuals.
- Redueix la pressió arterial alta i aporta ferro a la sang que ajuda a la circulació.
- Alleuja l’artritis i el reumatisme.
    - Es energitzant i la vitalitat que s’obté a partir d’un suc de 6cl de pastura de blat es equivalent al valor nutricional del voltant de 2 quilos de vegetals verds orgànics en contingut de vitamines i minerals. En un estomac buit, aquest xarrup verd es assimilat a la sang en uns 20 minuts. La vitalitat es manté durant tot el dia.  Com prendre-ho?

Es pot comprar en pols o comprar les llavors i germinar-la i deixar-la créixer fins a uns 12-15 cm per tallar i fer servir. També hi ha la opció de comprar la herba de blat germinada.

Jo el que faig es comprar-lo en pols i ho poso en els batuts. També es pot posar en el suc de taronja, la gent que es pren en dejú aigua en llimona també es pot posar. Inclús el que jo faig també es posar-ho en el got de llet vegetal, escalfo la llet, hi afegeixo una mica de sucre de coco i una culleradeta de cafè d' herba de blat tot remenant bé.

Si es compra la llavor, es germina i es deixa créixer, es pot fer un xupito amb el suc de la herba de blat tot sol en dejú exprimint el suc amb un extractor de sucs.

La dosis que s’utilitza en pols es de 1 culleradeta de cafè, no més, ja que el sabor es bastant potent. 

Un cosa important a tenir en compte es que la herba de blat no porta gluten ja que està en fase de brot, no ha arribat a cereal.

Per obtenir totes les propietats que diu Ann Wigmore que té aquest súper aliment s'hauria de prendre cada dia.

Coneixies aquest aliment?

Que tinguis un bon dia!

Silvia


Informació extreta dels apunts del taller de sucs i batuts verds que vaig fer a Girona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada