Remeis naturals per la tos per als més petits


La tos en si no es una malaltia sinó un símptoma. En un acte reflex i un mecanisme de defensa que té el nostre organisme d’alliberar i expulsar tot allò que pot bloquejar les nostres vies respiratòries, ja sigui pols, aliments que passen per mal forat, líquid, mucositat,... evitant que s’obstrueixin.

La tos pot estar associada a infeccions (refredat, grip, bronquitis, amigdalitis, pneumònia, otitis), al·lèrgies, irritants ambientals, ... Tenint en compte, doncs, que la tos es una senyal comú a diverses afeccions, resulta important saber quina es la causa per adoptar un tractament adequat.

En aquest cas us explico remeis naturals que utilitzo jo als meus fills per fluïdificar la mucositat que provoca la tos que tenen i per calmar-la quan es més irritativa.


Utilitzo els remeis naturals quan hi ha els primers símptomes, no deixo mai que s’agreugi, ni passin forces dies per tractar-ho de manera natural. Quan la tos es ja bastant persistent i va acompanyada de febre, aconsello examen mèdic que determini la causa i el tractament apropiat.

Remeis naturals per la tos:

1.- Com ja vam dir aquí netejar les vies nasals amb aigua de mar, beure molt de líquid i una bona alimentació serà imprescindible per començar a tractar qualsevol afecció respiratòria.
En la alimentació podem incloure l’all, la ceba, els caldos, sopes, el gingebre. Jo el que faig es ratllar una mica de gingebre fresc en la sopa o cremes. El gingebre es un gran antiinflamatori, antiviral, analgèsic, ens escalfa.                      

2.- Difusor amb olis essencials. En un difusor hi poso en nens a partir de 3 anys unes 3 gotes d’oli essencial de ravintsara (Cinnamomum camphora qt cineol) i 2 gotes d’oli essencial de llimona (Citrus limon).
L’oli essencial de ravintsara es antiviral, expectorant, immunoestimulant i l’oli essencial de llimona es un antisèptic ambiental.
Els hi deixo a l’habitació una mitja hora o tres quarts d’hora abans d’anar a dormir.
Millor que el difusor sigui de vapor d’aigua per humidificar millor l’habitació.

3.- Xarop. Aquesta primavera-estiu vaig anar a buscar pinyes i farigola i en vaig fer un xarop per aquesta època. I no saps lo ve que ens va per tota la família!
El que vaig fer va ser posar en un pot de vidre reciclat una capa de sucre, una de pinyes verdes talladeta a rodelles, una altre de sucre, una altre capa de farigola tallada a trossets petits,.... i així anar fent fins arribar a dalt del pot que s’acaba amb la última capa de sucre. Anar apretant sense que quedi cap foradet buit. Ho deixarem tapat en un lloc fosc uns 40 dies. 


Ja tindrem el nostre xarop que haurem de filtrar i llestos per prendre quan tenim tos i mocs.Jo utilitzo sucre de coco que té un índex glucèmic més baix que altres sucres. Vigilar amb persones amb diabetis.  
En nens a partir de 2 anys donar una culleradeta de cafè al mati i al vespre quan tenen tos.

4.- Bàlsam respiratori. El que jo utilitzo es un bàlsam que vaig comprar a la farmàcia que es diu “Bálsamo Respiratorio Respiración fácil” de la línia PranaBB de Pranarom.
Els hi poso una mica al tòrax i a la part de dalt de l’esquena amb un petit massatge. A mi m’ha anat molt bé per als meus fills!
Però també he utilitzat l’oli essencial mencionat més amunt, el ravintsara. Amb nens a partir de 3 anys posar unes 4 gotes d’aquest oli essencial amb una culleradeta de postres d’oli vegetal d’ametlles fent un petit massatge al tòrax i a la part de dalt de l’esquena unes 3 vegades al dia.

D’aquesta manera segur que podem passar l’hivern més bé! I tu, m’expliques què fas per allleujar el símptomes de la tos dels teus fills?

Que tinguis un bon dia!

Silvia

Abans d’utilitzar qualsevol planta medicinal o olis essencials es aconsellable que consultis a un metge o especialista i que t’informi rigorosament de les possibles contraindicacions i efectes adversos. Sobretot si estàs embarassada, en període de lactància, si pateixes alguna malaltia  i/o prens algun medicament de prescripció. Precaució també en nens i persones grans.

La informació continguda en aquest post té una funció purament informativa. No em faig responsable de l’ús que cada persona pugui fer de la informació facilitada. No pretenc que et autodiagnostiquis ni pretenc substituir el consell mèdic de cap professional sanitari, per tant, davant de qualsevol malaltia o en cas de dubte consultar sempre a un especialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada