Mascaretes facials casolanes
Després d’estar parlant dels exfoliants aquí, avui el protagonista son les mascaretes.

Les mascaretes facials son un excel·lent tractament de bellesa que es poden utilitzar abans d’una festa per estar més guapa, després de prendre el sol per restablir els danys causats, després d’haver sortit de festa si notes que la pell està apagada i mate per recuperar el brillo natural de la pell, en èpoques d’estrès i nervis perquè les faccions es vegin descansades, per hidratar, nutrir, calmar la pell sensible,.... Qualsevol moment es bo per regalar-te un bona dosis de bellesa.

A més, pots fer-te tu mateixa la mascareta a casa teva amb productes que tens a l’abast. Les mascaretes casolanes són fàcils de fer i d’aplicar:

- Exfolia’t prèviament la pell per retirar les cèl·lules mortes que poden dificultar l’absorció dels principis actius.
- Aplica’t seguidament la mascareta adequada a la teva pell i les necessitats que té la pell. Pots fer-ho amb un pinzell o amb la mà. Aplica-t’ho per tot el rostre (deixant el contorn d’ulls lliure) i pel coll.
- Deixa reposar un minuts.
- Intenta durant aquests minuts relaxar-te sense fer res, tombada, escolta música o fes-te un bany. La relaxació del cos fa que els resultats de la mascareta siguin millors, per tant, busca un moment com per exemple al vespre per dedicar-te a tu. A més, si et fas un bany mentre tens la mascareta posada el vapor afavoreix la penetració i intensifica l’acció de la mascareta. 
- A l’hora de retirar-la fes-ho amb una esponja o tovalloleta amb aigua.
- Un cop ben retirada, vaporitza’t sobre el rostre un tònic i seguidament la teva crema.

De mascaretes n’hi ha un munt, l’única cosa que has de fer es descobrir quina es la que et va més bé pel teu tipus de pell. Cada persona es única, per tant, cada pell es diferent.

Et presento, doncs, algunes mascaretes facials casolanes:

Mascareta purificant:
Barreja una cullerada sopera d’argila verda en pols amb mig cogombre batut prèviament pelat. Mantén-te-la uns 15 minuts o fins que l’argila comenci a secar-se. Retira amb aigua. Tonifica i posa’t una crema hidratant.
L’argila verda es purificant, remineralitzant, proporciona una neteja profunda de la pell gracies a la seu poder absorbent i regularitza l’excés de grassa.
El cogombre també es purificant, suavitzant, refrescant i astringent.
Una mascareta especialment indicada per pells grasses i/o amb tendència acneica.

Mascareta nutritiva:
Tritura un plàtan madur i afegeix una culleradeta de mel i unes gotes d’oli vegetal d’ametlles. Barreja bé i deixa-la al rostre durant uns 15 minuts i retira amb aigua abundant. Tonifica i aplica’t una crema.
Ideal per pells seques ja que el plàtan aportarà a la pell suavitat i nutrició. La mel gracies a la seva riquesa en sucres es hidratant i emolient, per tant, suavitza, tonifica i nutreix les cèl·lules cutànies.

Mascareta antiarrugues:
Cou un parell o tres de pastanagues en un cassó amb aigua. Si són ecològiques deixa la pell sinó pela-les. Quan estiguin toves xafa-les amb una forquilla fins que es formi un puré o també pots fer-ho amb una batedora. Afegeix tres cullerades de postre de mel fluida. Barreja bé  i un cop fred aplica-t’ho  deixant uns 15-20 minuts.
Ideal per pells madures. La pastanaga es una excel·lent font de carotens, vitamines i minerals que la fan ser una gran estimulant i antioxidant proporcionant un efecte antiarrugues i de “bona cara”.

Mascareta calmant:
Cou una patata fins que estigui ben tova com per fer un puré. Pela-la
i xafa fins aconseguir un puré, afegeix una o dos cullerades soperes de llet entera. Barreja  bé i aplica un cop fred per tot el rostre. Deixa uns 15 minuts.
La polpa de la patata es suavitzant i calmant. Ideal per pells sensibles que s’irriten fàcilment.

Ara ja no tens excusa per no aplicar-te cap mascareta i tenir una pell saludable, hidratada i fresca per aquestes festes.

Que tinguis un bon dia!

Silvia

                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada