Tònic facial

Ja en el blog he parlat varies vegades de la importància de cuidar la pell del rostre, de com es de bàsic netejar-la, de com  exfoliar-la, mascaretes casolanes que ens podem fer, d’ hidratar-la. Però no he parlat dels tònics facials.

De fet, es un complement més de la higiene facial diària. Ens serveix per acabar d’eliminar les restes de qualsevol brutícia de la pell aportant una agradable sensació de benestar. Però també ens reequilibra el ph, ens revitalitza els teixits cutanis, ens calma, suavitza, depenent de les necessitats que té la pell.

S’aplica sobre la pell després d’haver-la netejat o exfoliat, o després d’haver aplicat una mascareta facial per tal de calmar, tonificar, equilibrar o purificar la pell. S’apliquen just abans dels sèrums i cremes hidratants.

Es pot aplicar el tònic amb un cotonet de cotó o amb un esprai aplicat directament al rostre tancant els ulls. Deixarem secar abans d’aplicar qualsevol altre producte.


En cosmètica natural s’utilitza com a tònic els hidrolats que  son el producte de la destil·lació amb vapor d’aigua de les plantes aromàtiques durant el procés d’obtenció dels olis essencials. Segons les tipus de pell i les seves necessitats podem utilitzar els següents hidrolats:

- Per pells seques tenim l’ hidrolat de rosa, el de flor de taronger.
- Per pells mixtes, grasses hi ha l’hidrolat de lavanda, hamamelis.
- Per pells sensibles hi ha el de rosa,  til·la.

Però també ens podem fer un tònic casolà fàcil de fer i pràctic amb infusions d’alguna planta.

Per exemple, una infusió de camamilla. Sempre si serveix per aplicar a la pell ho farem amb aigua destil·lada. Per tant, prepara una infusió i deixa-ho reposar uns 10 minuts, cola-ho, envasa-ho i ja ho tindràs a punt per aplicar. Si no els fas servir de seguida deixa-ho a la nevera. Et durarà un parell de dies, no més. Aquesta infusió de camamilla suavitza la pell, calma i desinflama, ideal per pells estressades, irritades, sensibles.

També pots provar amb els sucs d’alguna fruita.

Per exemple els suc de kiwi. Extreu el suc de tres kiwis i barreja-ho amb una mica d’aigua destil·lada. Envasa-ho i ja ho tens apunt per aplicar. Deixa-ho a la nevera i si no l’utilitzes de seguida. Només et durarà un parell de dies. Aquest suc es un tònic astringent ideal per pells grasses.

Ja veus que no tens excuses per no utilitzar el tònic en la teva higiene diària facial. Només has de saber quina es la necessitat que té en aquest moment la teva pell, i només així li donaràs  les propietats que realment necessita.


Explica’m com et neteges la pell. Per qualsevol pregunta o dubte sobre el que necessita la teva pell no dubtis en preguntar-me. Estaré encantada de respondre’t i ajudar-te.

Que tinguis un bon dia!

Silvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada