Snack energètic

Que tal porteu el fred? Què us sembla una dosis d'energia per passar aquest fred, l'estrés, nervis, cansament o el que vingui?

Són com uns bombons per matar el "gusanillo" a mig matí o a mitja tarda i que ens serveix per substituir qualsevol altre producte del supermercat que porti sucre i més sucre. Sucre refinat. I què fa el sucre de tots aquests dolços refinats? Doncs et dona "un subidón" que després es torna amb una baixada de glucemia en picat.

Tots aquests dolços que trobem en quasevol supermercat com galetes, magdalenes, melmelades, croissants,.... son hidrats de carboni simples, de ràpida assimilació. Al consum excessiu de sucres simples es detecten casos com el sobrepes, obesitat, problemes cardiocirculatoris, colesterol, diabetis,... El  nostre organisme els absorbeix ràpidament a la sang i aixó indueix que el pàncrees secreti la hormona insulina degut al consum d'aliments d'elevat índex glucèmic i les cèl.lules rebin glucosa en excés. Però si sobrepassa les necessitas cel.lulars, els excedents acaben tranformant-se en grassa de reserva. Posteriorment, també te lloc una baixada important de glucosa sanguínia, o el que es el mateix, una incómode sensació de gana i cansament que desperta la necessitat de sucres ràpids creant un cercle viciòs.

Pel contrari, tenim els hidrats de carboni complexes (verdura, cerreals integrals, llegums) que degut a la seva lenta digestió, la glucosa s'absorbeix d'una forma més paulatina, i la secreció d'insulina es també ajustada. En aquest cas, les cèl.lules van utilitzant la glucosa per obtenir energia, però no han de fer front a excedents puntuals que poden convertir-se en grassa.

Per tant, el que jo et proposo avui, es un  snack en forma de bombó de fruits secs i xocolata que et porti energia, nutritiu, bo i saludable.A més, són sense sucres refinats, et saciaran, t'aportaran l'energia necessaria i no tindràs pics de glucèmia. Ideal per tota la familia. Als meus fills els hi ha encantat!

Ingredients:

- 50 gr. d'ametlles crues
- 50 gr. de flocs de civada
- 150 gr. de dàtils Medjoul
- 3 cullerades soperes de cacau pur en pols
- 1 cullerada de sirope de àgave (opcional)

Procediment:

Tritura les ametlles i els flocs de civada deixant que quedin trossets petits d'ametlles.
Després afageix els dàtils i tritura tot junt.
Seguidament, a la barreja posa-hi el cacau i el sirope de àgave si t'agrada una mica més dolcet.
Torna a triturar fins que et quedi una massa.
Mulla't una mica les mans perquè la massa no et quedi enganxada i ja pots fer boles del tamany que tu vulguis. A mi m'en van sortir 18. No les vaig fer gaire grosses.
Finalment posa a la nevera.I a disfrutar!!!!

Ja em diràs què tal t'han sortit!

Que tinguis un bon dia!

SilviaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada