Oli essencial de llimona


La llimona es el fruit d'un arbre, un fruit groc on es la seva pell la que conté les partícules aromàtiques d'on s'extreu la seva  essencia.
El seu nom científic es Citrus limonum  i encara que en tenim a Espanya, es originari de la Xina i la India. Desprèn un aroma fresc, net, cítric.

Efectes beneficiosos:

- Antibacterià.
- Antiviric.
- Antisèptic: sent molt útil en èpoques de contagi utilitzat en difusor.
- Antidepressiu i ansiolític: es útil per la gestió de l'estrés quan apareix mal humor i irritabilitat. També servirà per persones que se senten desanimades, deprimides o tenen ansietat.  Aquest oli essencial aporta alegria i bon humor i també concentració.
- Les propietats tòniques hepatobiliars i digestives, ajuden a combatre el fetge cansat i sobrecarregat i les digestions pesades.
- Alleuja nàusees, vòmits i diarrees.
- Ajuden al tractament de l'acné, pell grassa, verrugues i furóncols per els seves propietats antibacterianes i antisèptiques.
- Per els seves propietats activadores sanguínees i protectora de capilars, és útil en cas de verius i cames cansades.
- Neteja els ambients energèticament carregats.
- Desintoxicant

Advertència:

No utilitzar pur en la pell.
No exposar-se al sol després del seu ús.

Utilitats:

- Per blanquejar les dents: posa una gota d'oli essencial de llimona a la pasta de dents quan  vagis a rentar-te-les.
- Pel bon humor: posa en un difusor unes 4 gotes d'oli essencial de bergamota i 3 de llimona.
- Per digestions pesades: 2 gotes  d'oli essencial de llimona en una cullaradeta de mel i prendre-la. Només per adults.
- Fregar el terra de cuina i bany: a la galleda amb aigua posa-hi unes 10 gotes de l'oli sense cap detergent i a fregar. T'ajudarà a desinfectar.
- En cas de virus i refredats: en un difusor-humificador posa 3 gotes d'oli essencial de ravintsara i 2 gotes de llimona en nens a partir de 3 anys.

Aquests son algunes de les moltes utilitats d'aquest oli essencial. De ben segur que l'has fet servir per alguna altre ús, si es aixi, m'ho expliques?

Que tinguis un bon dia!

Silvia


Abans d’utilitzar qualsevol planta medicinal o olis essencials es aconsellable que consultis a un metge o especialista i que t’informi rigorosament de les possibles contraindicacions i efectes adversos. Sobretot si estàs embarassada, en període de lactància, si pateixes alguna malaltia  i/o prens algun medicament de prescripció. Precaució també en nens i persones grans.

La informació continguda en aquest post té una funció purament informativa. No em faig responsable de l’ús que cada persona pugui fer de la informació facilitada. No pretenc que et autodiagnostiquis ni pretenc substituir el consell mèdic de cap professional sanitari, per tant, davant de qualsevol malaltia o en cas de dubte consultar sempre a un especialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada