Pomada de calèndula per les irritacions


Saps les propietats de la calèndula?

Es genial per les pells delicades, sensibles, seques i irritades per les seves propietats calmants, suavitzants, cicatritzants, antiinflamatòries.

Ens serà útil per calmar les irritacions dels bolquers dels més petits, després de l'afaitat, després d'una depilació, en dermatitis, eczèmes, cremades del sol, irritacions alèrgiques, picadures d'insecte, petites ferides.

L'oli de calèndula s'obté macerant la seva flor en oli vegetal durant un temps fins que l'oli s'ha impregnat de les virtuts de la flor.


M'encanta  tots els efectes que té aquesta flor. I es que es un oli segur i fàcil d'utilitzar, que pot actuar per si sol o de forma sinèrgica amb alguns olis essencials.

Jo he volgut fer una pomada per les irritacions que a vegades ens surten a mi i a la meva filla i l'he posat en un pot petit per portar còmodament dins el bolso. De fet, es un bàsic que m'agrada tenir sempre a mà tant per zones irritades com per feridetes, rascades.

Es una pomada que l'he combinat amb altres ingredients bàsics com son la cera d'abelles i la manteca de karité que ens ajudarà a regenerar, protegir i nutrir la zona que podem tenir irritada. I juntament amb l'oli essencial de lavanda que també es un gran calmant, regenerant i cicatritzant faràn un tàndem perfecte.Ingredients per 10gr.:

- 6,5gr de macerat de calèndula (veure aquí com es fa un oleat)
- 1,5 de cera d'abelles
- 2gr. de manteca de karité
- 1 gota d'oli essencial de lavanda
- 1 gota de Vit.E (antioxidant)

Procediment:

Posem al bany maria la manteca de karité i la cera d'abelles. Quan s'hagin ben desfet, treiem del foc i afagim el macerat de calèndula. 
Remenem bé que quedi tot ben integrat. 
Seguidament hi posem l'oli essencial de lavanda i la Vit.E. 
Continuem remenant i abans que es refredi envasem.
Deixar refredar.
No t'oblidis sempre d'etiquetar posant el nom del producte, els ingredients que hi has posat i la data.

Com he dit, es un producte bàsic per tenir sempre a mà, molt útil,  i molt fàcil de fer amb ingredients que es troben de manera senzilla. 

Espero que et sigui de gran utilitat.

Que tinguis un bon dia!

Silvia
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada