Cosmètica natural vs cosmètica convencional


Després d'escriure en el blog moltes receptes de cosmètica natural, crec que encara no t' havia explicat la diferència que hi ha amb la cosmètica convencional. Sempre posant que es millor la cosmètica que et pots fer a casa amb olis vegetals i essencials,... però encara mai havia escrit el perquè. Així que.... som'hi!

Primer t'explicaré la definició de què es un producte cosmètic:

"Es tota substància o barreja destinada a ser posat en contacte amb les parts superficials del cos humà (epidermis, sistema pilòs i capil.lar, ungles, llavis i òrgans genitals externs) o amb les dents i les mucoses bucals amb la finalitat exclusiva o principal de netejar-les, perfumar-les, modificar-ne l'aspecte, protegir-les, mantenir-les en bon estat o corregir les olors corporals."

Per tant, podem dir que quan parlem de cosmètic ens dirigim per exemple a:

 •  cremes facials i corporals
 •  mascaretes
 •  pasta de dents
 •  cera per depilar
 •  maquillatge
 •  productes per tenyir els cabells
 •  esmalts d'ungles
 •  productes per a la neteja de la pell i del cabell
 •  perfums,...

Es a dir, que serveixen per aplicar a parts superficials del cos amb la finalitat purament estètica, per protegir, mantenir, modificar l'aspecte, anar nets, polits i perfumats

Però no podem confondre per exemple amb:

 •  pasta de dents per gingivitis 
 •  els champús per tractar els polls
 •  champús anticaspa
 •  productes per al massatge esportiu
 •  productes per alleujar el dolor o picor,... 

Aquests no són productes cosmètics tal com ho defineix el Reglament europeu  de cosmètics. S'en diuen  productes de cura personal.

Dit això, explicaré la diferència que hi ha entre la cosmètica natural i la convencional  en quan a ingredients que porten:

                   Cosmètica convencional              Cosmètica natural


Ja veus que la diferència es brutal.

Has de llegir molt bé els ingredients que porta cada cosmètic, ja que a vegades t'ho venen com a natural quan de natural no en té res.

A més, un producte natural no és sinònim de ecològic, de fet, un cosmètic ecològic es podrà així quan compleix més requisits que no pas un cosmètic amb certificació natural. Per tant, un cosmètic natural i un cosmètic ecològic poden tenir el mateix INCI (ingredients) i l'únic que els diferencia es el precentatge d'ingredients certificats com a bio.

També dir, que no tot lo natural es inocu, ja que per molt campestre que sigui una planta, pot donar-te sensibilitat o irritació a la pell, per això, abans d'utilitzar qualsevol ingredient, informa't sempre tant dels seus benficis com dels seus possibles efectes adversos per la salut.

I es que són molts els beneficis amb la cosmètica natural, sobretot la que ets pot fer tu:

- Segur: ja que es descarten tots els components químics derivats del petroli, aditius artificials i sintètics, i a sobre, tot el que et fas a casa tens la seguretat de saber el que et poses (mira sempre si hi ha contraindicacions o efectes adversos dels ingredients que utilitzis)

Personalitzable: els productes que et puguis fer s'adapten a la necessitat de la pell de la persona.

- Lúdic i gratificant: decobrim, aprenem i deixem anar la nostra creativitat ja que la combinació que podem fer son moltes.

- Eficaç: regenera, cuida i protegeix la pell amb eficacia ja que s'adapta molt bé a la nostra pell per la gran afinitat dels components amb la nostra epidermis. 

- Sa: el que et poses a la pell prové de la naturalesa, cuides del medi ambient, no s'utilitza res animal (exceptuant la lanolina i la cera d'abelles), i els envasos es poden reciclar.


Aixi doncs, t'he concençut a passar-te a la cosmètica natural casolana?

Que tinguis un bon dia!

Silvia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada